Reteta asta am descoperit-o pe blogul Silviei si sunt incredibil de incantata de ea. Noua ne-a placut foarte mult si efectiv nu ne-am putut opri din mancat pana nu am dat gata tot. Singurul regret este ca eu l-am facut prea putin picant pentru gustul nostru, dar data viitoare (pentru ca cert va exista o data vitoare) imi voi face de cap si cu sosul picant 😀


Am folosit o caserola de aripioare de pui si le-am taiat la mijloc.
Pentru marinata am folosit (dupa ochi :)) ulei de masline, otet, sare, piper, zahar, boia, praf de usturoi, vin alb si un sos iute (eu am folosit ceva sos thailandez din comert). Am lasat aripioarele sa se balaceasca in voie in sosul asta cateva ore bune la frigider (ar fi preferabil sa-l lasati peste noapte) si cand a venit vremea sa le gatesc le-am turnat cu sos cu tot in tava.


Desi de obicei folosesc folie de aluminiu, de data asta am ascultat cuminte sfaturile Silviei si am lasat tava descoperita si in primele 20 de minute le-am lasat la foc puternic. Abia dupa aia am dat focul mai incet si le-am lasat sa se patrunda bine.

Aripioarele sunt incredibil de fragede si crocante (paradoxal!?) si gustul este incredibil 🙂