O combinatie excelenta pentru gratare (ca tot vine sezonul), dar si pentru o varianta de aripioare crocante facute la cuptor. Gustul este absolut deosebit fata de ceea ce suntem obisnuiti in general, iar mierea pe langa gustul dulceag, le da aripioarelor o crusta crocanta irezistibila!


Ingrediente

50 gr otet
50 de gr ulei de masline
aripioare de pui
sare si piper
50 de grame miere
2-3 linguri de apa
o mana de menta proaspata sau 2-3 lingurite de menta uscata

Amestecati uleiul cu otetul si lasati la marinat aripioarele minim 30 de minute la rece.

Cand le scoateti de la marinat, sarati si piperati cu generozitate si puneti pe gratar sau la cuptor pana se coc.


Intre timp pregatiti sosul, dizolvand mierea in putina apa si adaugand menta. Acest amestec il turnati peste aripioare in ultimele 10-15 minute de stat la cuptor si dati focul tare sa se rumeneasca repede.