Dupa o pauza destul de lunga, revin cu o noua carte din biblioteca noastra, gasita tot la Bebe LibrarieAventurile lui Minnie. 

Devin tot mai convinsa ca ar trebui sa vorbim cat mai mult despre cartile de copii pentru ca piata este pur si simplu inundata de ele. Am inteles ca, dintre segmentele de carte, acesta inregistreaza si cele mai mari vanzari. Lucru imbucurator pana la urma, dar in acelasi timp, apar si tot soiul de carti cel putin dubioase, cu povesti scrise doar sa fie ceva scris (sa nu zic periculoase) si cu grafica proasta.

De aceea, eu una, am deseori emotii cand comand carti de copii online si mai mereu caut recenzii sau poze din interior. Si sunt foarte recunoscatoare bloggeritelor care isi fac timp sa faca asta. Si sper sa pot si eu sa documentez cat mai multe carti din biblioteca noastra tot mai voluminoasa.

 

*****
Dar sa ne intoarcem la cartea de azi.Probabil pentru ca sunt publicate sub licenta Disney, cartile cu personajele atat de cunoscute, trebuie sa corespunda calitativ unor anumite standarde.
Cartea de fata nu face exceptie.

Cu coperti cartonate, foi de hartie destul de lucioasa, dar nu groase.
Grafica este perfecta.

Cartea contine doua povesti:
1. O zi delicioasa – povestea pregatirilor pentru un picnic (de invatat: cateva pagini cu ceasul, ingrediente traditionale pentru un picnic, succesiunea evenimentelor pana cand personajele reusesc sa se adune la picnic, repetarea povestii)
2. Curcubeul lui Minnie – cum Natalia e fascinata de curcubeu, povestea aceasta a picat la fix. Cu cateva pagini in care explica cat de cat stiintific ce inseamna un curcubeu, povestea face o recapitulare a culorilor: cate doua pagini pentru cate o culoare a curcubeului, cu obiecte, fructe, legume, flori din acea culoare. Pentru copiii indragostiti de culori e o bucurie! 🙂

Audiobook-ul….
sa nu ma intelegeti gresit, dar pe mine ma scoate din minti vocea lui Mickey/Minnie in romana :))) Rar m-a iritat ceva mai tare. Dar, deh, nu despre mine e vorba aici. Natalia e mega-incantata sa asculte CD-ul si un detaliu care mi-a placut si mie a fost sunetul de clopotel de cate ori trebuie sa dea pagina pentru a urmari povestea din carte.

In concluzie, daca fetita voastra este si ea fan Minnie, da, este o carte pe care trebuie sa o aveti in biblioteca.

*** O gasiti de cumparat la Bebe Librarie (un loc aproape magic, construit de o mama care a inteles cat de importante sunt cartile bune pentru copii)

 

Inainte sa inchei, vreau sa mai punctez un aspect. Cartea i-am citit-o de nenumarate ori Nataliei, o avem de luni bune, iar cand am facut aceste poze Natalia de fapt ii prezenta cartea lui Robert si ii explica povestea. Nu stiu inca de ce, Natalia e convinsa ca Robert e fan Donald :))
Ce vreau eu de fapt sa va spun este ca aceste carti sunt cu atat mai minunate cu cat strang copiii in jurul lor, le dau povesti de spus si imagini de povestit.
Niciodata un ecran nu va avea farmecul asta!