De cand m-am mutat la casa am semnat si intrarea intr-un soi de program intensiv de tortura pentru mainile mele. Din cauza nenumaratilor detergenti in care tineam mainile sa spal geamuri, podele, vase, din caza tencuieii, a vopselelor si a cenusii, mainile mele aratau ceva de speriat.

Pielea s-a uscat atat de puternic incat mainle imi devenisera rana vie. Pur si simplu pielea crapa si incepea sa curga sange. Era un calvar si sa pun mana doar in apa, fara sa vorbim si de detergenti.

Am incercat multe creme din comert. Ele calmau, dar doar pe moment. Imi faceam masca de maini si dormeam cu manusi. Din nou, totul era ok dar ranile apareau de indata ce intram in contact cu detergenti. Si apoi am facut si o alergie la una dintre creme si m-am umplut pe maini si de bubite marunte. Deja chinul era insuportabil!

Si multa lume ma sfatuia: ba foloseste vaselina, ba ulei de masline, ba glicerina. Si asa mi-a venit ideea sa fac o crema a mea.

Si cum deja aveam ingredientele nu am mai avut de facut decat sa le amestec. Si am folosit:

3 lingurite de vaselina
2 linguri de ulei de masline
20 de picaturi de ulei de migdale
10 picaturi de ulei de portocale
2 linguri glicerina


Aceste ingrediente le-am amestecat bine si energic, pana am obtinut o substanta foarte cremoasa si am umplut recipientul special pregatit.

Va marturisesc ca aceasta crema a facut minuni pentru mine. La prima aplicare mainile mele au fost bine hidratate, iar dupa a doua aplicare a disparut roseata si ranile sunt abia vizibile.

Sunt foarte incantata de crema mea si sper sa va dea si voua idei 🙂