Imi amintesc cu un fel de nostalgie de iernile in care am fost gravida. Cu Natalia, la 42 de saptamani, m-am dus sa nasc in slapi. In nici un fel de incaltari nu imi mai intrau picioarele, nici macar in bocancii mei cu un numar mai mare, luati strategic cu extra-spatiu pentru sosete groase. La Robert, stiind deja la ce sa ma astept, am achizitionat din timp cele mai late cizmulite peste care am dat si cu ele am reusit sa trec iarna aceea.

Daca inainte de sarcina aveam colectii de incaltari pentru fiecare sezon, de cand am copii am cam esuat in tenisi si botine fara toc, cat mai comode. E drept ca nu am avut curaj sa ma cocotez pe tocuri cat timp am avut de tinut un copil in brate sau sa alerg dupa ei, iar alegerea unei astfel de variante nu venea atat din comoditate, cat strict din natura mea extrem de practica. Daca ar fi fost vorba de un alt context, cu siguranta ca si alegerile mele din acesti ani ar fi fost diferite.

Dar acum, de cand au mai crescut copiii si rar mai e nevoie sa car pe cineva in brate, am inceput sa cotrobai dupa vechile mele incaltari. Norocul meu este ca mereu am fost adepta unui stil mai clasic si – chiar si dupa o pauza atat de lunga – multe incaltari, cizme sau ghete dama,  inca sunt perfect adaptabile timpurilor actuale. Asta daca imi sunt in continuare bune, pentru ca sarcinile mi-au crescut piciorul cam cu un numar. Nu, nu ma plang! Purtam 35 inainte de sarcini (ba la pantofi eleganti am avut nevoie si de 34 – sa vedeti aventura sa gasesti pantofi eleganti, cu toc inalt, marimea 34!), deci cresterea la un 36, 36 si un pic este chiar un lucru pozitiv si imi permite sa am in sfarsit si eu mai multe alegeri la incaltari!

Ca inspiratie, am visat putin cu ochii deschisi si am alcatuit o lista de 4 tipuri de incaltari potrivite pentru toamna:

 

1. Incaltarile cu toc mic (kitty heel), care sunt foarte comode si in acelasi timp va si inalta putin. Plus dau eleganta cam oricarei tinute.

2. Incaltarile bej se potrivesc perfect atat la blugi, cat si la fusta, sunt elegate si lungesc piciorul.

3. Cizmele largi pe gamba – imi plac pentru ca sunt permisive: te lasa sa indesi in ele blugi sau o pereche de sosete groase 🙂

4. Incaltari rosii – ….pentru ca e culoarea sezonului! 🙂 Imi place rosu si cred ca o pata de culoare e mereu bine-venita!