– „leneveala este activitatea ei preferata”
– „desi au o natura pasiva, nu se dau in laturi de la o lupta”
– „este in stare sa pacaleasca pe toata lumea ca este nemancata, desi este la a treia portie”
– „in relatiile feline este monogama, dar este posibil sa prefere alti parteneri”

Mda. Cica exista zodiac pisicesc si cainesc.
No, dupa ce ne prapadim de ras si ne stropsim ca mare-i gradina divina si multi sar gardul de plictiseala si lipsa de activitate, sa ne rapim un pic de timp sa identificam zodia vietatii ce convietuieste cu noi. Si sa citim. Sa ne amuzam.

Eu una m-am prapadit de ras cand, acum cateva zile, Mara tocmai si-a golit castronul plin cu mancare si miorlaia la oricine trecea pe langa castron de parca o tinusem infometata de zile intregi. Dan, milos si cu un soft spot pentru urletul Marutei, mai-mai sa umple din nou castronul.
Vigilenta cum sunt, am urlat eu din rarunchi ca Mara deja si-a mancat portia pe ziua in curs.
Dan a privit nesigur de la mine la pisica, apoi iar la mine, apoi iar la Mara, care deja se pravalea pe jos urland a jale, si m-a intrebat suspicios: „Esti sigura?”

Deci da. Pisica Taur se preface foarte bine cand vine vorba sa obtina ceva mancare in plus. Si este o actrita desavarsita!

Calmul desavarsit al Marei este ilustrat de mine in numeroase povesti de pe acest blog. Zodiacul vine pentru a imi intari constatarea si sa ma asigure ca aceasta atitudine imi va aduce mie mult calm si implicit cativa ani in plus la viata. Ei bine, la cat de calma e Mara ma astept sa am pana acum cel putin 5 ani in plus :)))

Dar sa trecem si la Aldo, un mandru Rac.
In primul rand, trebuie stiut ca se spune ca acesti catei iubesc apa. Si Aldo nu face exceptie. Dupa cum se poate observa in ilustratia de mai jos:


Se spune ca acest caine este cel mai rabdator din tot zodiacul. Oricine ma cunoaste pe mine stie implicit ca Aldo este un erou nedecorat al rabdarii si tenacitatii. Altfel cum ar fi putut o vietate mica si pufoasa sa supravietuiasca acelor involburati ani de facultate, tuturor toanelor mele si tuturor schimbarilor bruste si inexplicabile caracteristice temperamentului feminin?!
In toate aceste situatii Aldo nu si-a pierdut o secunda cumpatul, ci cu privirea calma si resemnata a asteptat sa-mi treaca.

Iar spre deosebire de tradatoarea Mara, care pentru o paturica pufoasa si mancare e in stare sa uite ca am existat vreodata, Aldo e in pragul depresiei cand nu este langa mine 🙂

Pentru cei dispusi sa vada cu ochii lor daca se potriveste zodia, iata linkurile: zodiac pentru pisici si zodiac pentru catei.