Traim vremuri ciudate in care suntem nevoiti sa luptam cu multi inamici nevazuti. Ultima sosita este celebra gripa porcina (H1N1), dar virusurile nu sunt de ieri de azi printre noi. Si atunci intrebarea fireasca este cum se fereau in trecut oamenii de ele?

Uleiul hotilor este un raspuns de legenda. Se spune ca in secolul XV un grup de hoti au ajuns celebrii pentru ca jefuiau trupurile celor morti de ciuma, dar nu s-au imbolnavit niciodata. Secretul lor a stat in uleiul esential de scortisoara, rozmarin si eucalipt.

Aceasta poveste este insa intarita si de numeroase cercetari contemporane care arata acelasi lucru: uleiul esential de scortisoara este un puternic dezinfectant si este recomandat chiar si in spitale pentru ca indeparteaza cu usurinta bacterii, ciuperci si virusuri.

Asadar de ce sa nu avem si noi o licoare atat de buna si naturala?


Intr-un recipient special am amestecat glicerina cu ulei esential de scortisoara si de rozmarin. Cand e nevoie pun cateva picaturi pe mana si obtin trei lucruri: imi dezinfectez mainile, le hidratez si le parfumez 🙂