Acum ceva timp am primit de la amorebio.ro un mic pachetel cu cateva produse pentru testat. Mai exact un sapun alep, piatra de alaun si pudra de alaun si apa de trandafir.

IMG_2140

Va marturisesc ca toate erau pe lista mea pentru a fi incercate, dar nu stiu cum faceam, cum ma invarteam, ca o fi fost mereu mai comod sa iau un deodorant traditional si un sampon, ca tot nu am apucat sa le incerc. Asa ca am ajuns ca pana de curand sa nu fi testat aceste produse.

As vrea sa le grupez si sa va vorbesc despre ele pe rand.

1. Alaun & apa de trandafiri

Piatra si pudra de alaun sunt deodorante naturale foarte eficiente! Incredibile. E suficient sa treci piatra peste buricul degetelor ca simti de indata o pelicula uscata.
Piatra este foarte longeviva si este pentru cei putin mai „lenesi” sau dezorganizati, asa cum sunt eu in unele zile in care copilul imi revendica fiecare secunda.

IMG_2145

Daca insa vreti sa va jucati, va recomand pudra de alaun. Eu am folosit-o in combinatie cu apa de trandafiri si mi-a placut nespus aroma delicata si protectia foarte buna.
Dar aici puteti voi sa improvizati, sa puneti pudra in diverse combinatii (e de incercat in combinatie cu unt de cocos pentru o aroma tropicala si hidratare) si sa folositi apa de trandafiri pentru ten.

2. Sapun de Alep

Aici vroiam de fapt sa ajung pentru ca sapunul de Alep a fost pentru mine o descoperire colosala!

cats

Tot auzisem eu despre el, ca este bun pentru orice, dar parca nu credeam ca are chiar atatea proprietati.
Aveam (trecutul este esential in fraza asta!) o mare problema cu parul. Ajunsesem ca trebuia sa ma spal zi de zi. Am incercat de toate – chimice si naturale – dar fara rezultat. Iar sapunurile nu imi placeau de fel pe par, aveam senzatia de imbacsit indiferent cat de atenta ma spalam si clateam.

A fost suficienta o singura spalare cu sapunul de alep sa se produca o diferenta mare. Am trecut brusc la spalat parul o data la 3-4 zile (fara sa fie atunci super murdar).

Parul foarte mult volum si are acea senzatie de „scartait”cand este ud. Cu toate acestea, firul este atat de hranit incat nici vorba sa ceara si balsam. Parul luceste si se coafeaza foarte usor.

Nu cred ca ma voi mai intoarce la sampon 🙂

Imi plac foarte mult aceste produse si va sfatuiesc cu caldura sa le incercati si voi!