IMG_9598

Reteta de paine cu lapte condensat se invarte in gramaje in jurul conservei de lapte condensat.

La o conserva de lapte condensat, adaugati aceasi cantitate de lapte si faina cat cuprinde.
Asta ar fi principiul de baza. Iata cum arata o reteta completa ­čÖé

Ingrediente

o conserva de lapte condensat (397 gr)
400 gr lapte
2 pliculete de drojdie
un pic de zahar (cat sa trezeasca drojdia)
3 oua
1 lingurita sare
aprox 1 kg faina

1 galbenus
mac

IMG_9610

Treziti putin drojdia in putin lapte caldut si zahar.

Adaugati si restul de lapte si laptele condensat si bateti usor cu mixerul. Adaugati ouale unul cate unul.

Apoi adaugati treptat faina, preferabil trecand la paletele de aluat. Adaugati cata faina cere aluatul.

Cand obtineti un aluat elastic si care nu se mai lipeste de peretii vasului, lasati-l la crescut pentru o ora.

Apoi puneti aluatul intr-o forma de paine tapetata cu hartie de copt, ungeti cu galbenusul si presarati macul.

Dati la cuptor pana se rumeneste.

Aceasta paine mie mi-a crescut foarte mult. Neasteptat de mult! De fapt a trebuit sa o culc sa o pot scoate din cuptor! Cu toate acestea aluatul este destul de compact din cauza laptelui condensat.

IMG_9606

Painea este de fapt un fel de cozonac irezistibil. Perfecta pentru cei care gusta combinatia de paine dulce cu mancare sarata.

IMG_9602