De cand ma stiu mi-au placut foarte mult pipotele. Din pacate, tocanitele erau rare pe vremurile cand mancarea era pregatita din gaina/rata/gasca taiata de bunica din curte, cand savuram pipota fiarta in supa. Din fericire, acum avem ocazia sa gasim in magazine caserole cu diferite organe de pasari, iar eu va sfatuiesc sa nu le ocoliti pe cele de curcan sau gasca,

A fost prima oara cand am gatit cu pipote de gasca si am fost incantata de textura lor. Mai carnoase si mai moi decat cele de gaina, cu o caserola am facut o tocanita pe cinste! 🙂 


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ingrediente 
o caserola de pipote de gasca (aprox 0.5 kg)

putin ulei
1 ceapa
2 morcovi
1 lingurita de boia
2 catei de usturoi
1/4 lingurita cimbru
sare si piper

Ceapa si usturoiul tocat le-am calit usor intr-o tigaie. Cand ceapa a devenit putin sticloasa, am presarat boiaua, am amestecat si am lasat cateva secunde pe foc (sa nu depaseasca un minut). Apoi am stins cu putina apa (cam 1/4 de cana de apa). Am amestecat bine si am lasat sa fiarba putin in acea apa putina, astfel incat boiaua sa lase bine din culoare. 
Intre timp, am spalat pipotele, am verificat sa fie bine curatate si le-am tocat cubulete. Le-am adaugat in tigaie, am mai adaugat apa cam cat incape intr-o cana si am lasat la fiert la foc mic. 
Imediat dupa aceea am curatat si morcovii, i-am tocat si i-am adaugat in tocanita si am presarat si cimbrul. 
Tocanita am tinut-o pe foc in jur de o ora jumatate (90 de minute), timp in care am potrivit-o la gust cu sare si piper. Daca vi se evapora prea multa apa, puteti sa mai completati cu putina, dar sa aveti grija ca la final sa aveti putin sos, scazut si ingrosat. 
Noi am servit tocanita cu mamaliga si muraturi.