500 g ciuperci proaspete
ardei
ceapa
1-2 linguri faina
smantana
1 ou
patrunjel
Ciupercile se curata, se spala si se scurg de apa. Intr-o tigaie caliti ceapa impreuna cu un ardei tocat. Presarati peste ei o lingura de faina si caliti un pic – stingeti cu apa si adaugati ciupercile. Lasati sa fiarba incet pana cand sunt gata ciupercile si scade din apa. Intr-un bol amestecati smantana cu un ou si turnati incet in tigaie – astea incheaga sosul si il face cremos.
Tocanita de ciuperci se serveste cu mamaliguta.
felicitari pt blog draga ama.tocanita de ciuperci am si eu in program azi numai ca o fac fara smantana ca asa i place sotului.pupici.
roxana
@ roxana – multumesc mult 🙂 si eu am trisat un pic pentru ca doar mie imi place samnatana :))
Mmm, mmm ador ciupercile 🙂 si smantana!
Vai ce bine arata…voi face si eu saptamana viitoare intr-o seara
cred ca voi face si eu….din nou ;))
delicioasa aceata mancare daca si sa o prepari….eu as manca daca ar avea cine sa imi prepare
@Anonimule – pai eu zic sa inveti sa o prepari chiar tu 😛
acum fac si eu tocanita, dar nu stiu cata smantana trebuie; am pus 400 gr; cred ca e cam mult, dar sigur va iesi bine