1 Introducere – De ce avem nevoie de oameni?

Deci te-ai decis sa-ti iei o fiinta omeneasca. Facand asta te-ai alaturat altor milioane de pisici care si-au ales aceste creaturi ciudate si de multe ori extrem de frustrante.

Vor exista numeroase momente, pe durata asocierii tale cu fiintele omenesti, in care te vei intreba de ce te-ai deranjat sa ii binecuvantezi cu prezenta ta.

Ce este asa de minunat la oameni pana la urma? De ce sa nu stai doar cu celelalte pisici?

Cei mai mari filozofi ai nostri s-au preocupat cu aceasta intrebare pentru secole, iar raspunsul este de fapt foarte simplu: au maini – uneltele perfecte pentru a deschide usi, pentru a desface conservele, pentru a schimba posturile TV si alte activitati pe care noi, in ciuda celorlalte avantaje evidente pe care le detinem, nu le putem face.

Este adevarat ca si cimpanzeii si urangutanii au maini, dar ei nu sunt atat de usor de dresat.

2 Cum si cand sa atragem atentia unui om?

Deseori oamenii cred in mod eronat ca au alte activitati mai importante decat sa ne indeplineasca noua nevoile imediate, cum ar fi conducerea unei afaceri, petrecerea timpului liber cu familia sau chiar dormind.

Desi acest aspect reprezinta un inconvenient foarte important, poti sa rezolvi problema manipuland omul exact in acele momente. De multe ori el este atat de preocupat, incat va face orice doresti numai pentru a scapa de tine.

Iata cateva metode incercate pentru a determina un om sa faca ceea ce-ti doresti:

Aseaza-te pe hartie: este o strategie veche, dar buna. Daca un om are o bucata de hartie in fata sa, sansele sunt mari ca acea hartie sa fie importanta pentru ei.


De multe ori iti vor oferi o recompensa pentru a te alunga. Asigura-ti suprematia asupra acestui produs din lemn cu fiecare ocazie. Aceasta metoda functioneaza foarte bine si cu tastatura calculatorului, cheile masinii si copii mici.

Trezirea omului la ore ciudate: „ora de aur” a pisicii este intre 3.30 – 4.30 dimineata. Daca lovesti cu labuta fata omului tau la aceasta ora, ai cea mai buna sansa ca el sa se trezeasca si, intr-o stare de ameteala incoerenta, sa faca exact ce iti doresti. Este posibil sa fie necesar sa zgarii usor pe cei ce dorm adanc; nu uita sa schimbi locul zgarieturii pentru a nu trezi suspiciuni.

(tradus fara drafturi din Cat Tails – Helen Malmsio)