Flori comune periculoase pentru caini
Nici nu m-as fi gandit ca multe dintre florile comune din gradinile noastre pot fi periculoase pentru cainii nostri!
Desigur, ele sunt periculoase mi ales daca sunt consumate, deci ironic sunt supusi unui risc mai mare fix puii curiosi care au tendinta si sa sape curiosi. Dar nu numai. Cainii nostrii, desi adulti, adora sa sape, fie pentru a-si face culcusuri racoroase la umbra unui tufis bogat sau sa isi ingroape osul preferat. Iarna trecuta, cand au “atacat” fix gradina cu flori si au disparut bulbi de zambile si rizomi de ghiocei, nu am avut alta solutie decat sa ingradesc zona aceasta. Cand cel mic a decis ca tufa mea de rozmarin este perfecta pentru a sta la umbra si a sapat o groapa la radacina ei, a trebuit sa iau masuri si acolo si sa o ingradesc si pe aceea. Desi aceasta nu este toxica pentru ei, a trebuit protejata pentru a nu suferi daune. Si atunci cand se intampla asta, este bine sa gasesti solutii sa protejezi nu doar plantele, ci si sanatatea cainelui.
Majoritatea plantelor de mai jos va pot trimite la veterinar, pentru ca este posibil sa duca la vomitat si indigestii de gravitate diferita. Totusi in cazul in care ingereaza o cantitate mai mare, fiind luata in calcul si dimensiunea cainelui, se pot ajunge la probleme mai serioase precum dificultati de respiratie sau probleme cardiace. Daca apar aceste simptome, ar fi indicata o vizita imediata la veterinar, eventual apelati la un veterinar non stop daca orele sunt nepotrivite (si din experienta, de obicei sunt!). 


Bulbii de narcise pot duce la probleme de stomac si vomitat. Dar atentie: bulbii au concentratia cea mai mare de subtante periculoase pentru caini, totusi pana ce si apa in care a stat un buchet de narcise poate fi periculoasa pentru caine!

Bulbii de lalele si zambile pot avea un efect similar, dar in cazuri mai grave pot duce la dificultati de respiratie sau probleme cu inima. 

Aloe vera e o planta minunata pentru oameni, dar pentru caini ea poate fi usor toxica, iar pe langa problemele digestive obisnuite la otraviri, pot sa apara tremuraturi, letargie sau chiar convulsii.
Simptome similare pot sa apara si in cazul ingerarii altor plante pe care le veti regasi in lista de mai jos. 

Simptomele pot sa includa si tuse, spasme, probleme cu respiratia si wheezing. Pot sa apara probleme chiar si in cazul unei expuneri topice, zona afectata putandu-se inflama, irita sau chiar sa apara basici. 

Aceste informatii nu inseamna ca trebuie sa renuntati la flori daca aveti un caine, ci pur si simplu sa aveti grija ca el sa nu aiba acces la rondul cu flori.

Flori comune periculoase pentru caini