Trec de doua ori pe zi prin centrul Timisoarei pe langa un urias Mercedes ML negru cu numere TM XX COC. Iti sare in ochi fara sa vrei: parcat in intersectia de la BNR, spatele masinii te orbeste prin poleirea stilata cu aur.

Inainte, eram inclinata sa cred (iertata sa-mi fie discriminarea), ca e masina vreunui cap incoronat tiganesc – doar la ei mai vazusem fala de a-ti auri masina si asa indecent de scumpa. Ulterior am invatat ce inseamna COC in Timisoara.

Fiinta naiva si prea putin preocupata de inalta societate timisana, nu stiam ca un simplu numar de masina poate fi si un simbol al atotputerniciei si grandorii afisate cu ostentatie.
S-a scurs multa cerneala, s-au apasat mii de linkuri si multi oameni au comentat infuriati despre cazul Cocoana. Nu am sa reiau aici cu frustrare un subiect atat de dezbatut.
Daca ma las purtata de val, mai ca as propune o linsare publica a Coconelului, sa-l facem sa isi doreasca sa-l inchida aia in inchisoare. Da, da, o idee ce merita analizata si cantarita cu seriozitate. Justitia publica. The power of the mob.

Totusi nu Coconelul ma deranjeaza pe mine. Ma deranjeaza faptul ca de cate ori vad fundul aurit al COC-ului ma simt vulnerabila si stiu ca nimeni in lumea asta nu ma apara de ei. Stiu ca daca COC-ul ar intra in Forduletul meu firav nimeni nu ma apara. Nimeni nu face nimic pentru mine. Esti singur. Pe de o parte tu cu statutul tau de om (pur si simplu om) si pe de alta parte ei, toti coconeii poleiti cu aur, cei de neatins si nevatamant. Probabil parintii lor i-au inmuiat in secret in raurile ivolburate a vreunui Styx mioritic si noi suntem incapabili sa le nimerim calcaiul vulnerabil. Iar Styxul, cel care taie granita intre noi si ei, se invarte de noua ori in jurul locului care le asigura acestor coconei invulnerabilitatea – oarba justitie. Cum altfel, daca nu cu repere mitologice, pot sa-mi conving mintea sa accepte imensitatea acestor nedreptati. Pentru ca mai sunt si coconite care beneficiaza de aceasi imbaiere ritualica in Styx (va reamintesc cazul Carmen Paunescu). Si suntem deja convinsi ca Cocoana (amandoua sunt nume cu un grad ridicat de „caconificare”) va avea fix aceasi soarta.
Carmen Paunescu a omorat 3 oameni si a ranit grav o fetita. Pentru toate astea a platit (familiei victimelor!) un pic peste 10000 RON. Bani care acopera doar costurile de spitalizare ale fetitei orfane!
Mama lui Lucian, victima lui Cocoana, a ramas singura.

Nu numai ca baiatul ei a murit, nu numai ca este nevoita sa accepte neputincioasa lafairea nepasatoare a coconelui, dar mai are si probleme financiare o data cu pierderea singurului sprijin pe care il avea.
Tomata a publicat pe blogul ei conturile mamei lui Lucian si vi le dau si eu:

GRĂMESCU AURELIA
Banca Comercială Română, filiala Timişoara Piaţa Dacia, conturi :
EUR – RO42 RNCB 0552 1046 8424 0002
RON – RO69 RNCB 0552 1046 8424 0001 (COD SWIFT – RNCBROBUXXX).

Cocoana oricum nu va plati. Nici el, nici altii ca el. Haideti macar noi sa ne aparam intre noi si sa aratam ca aici, dincolo de Styx, chiar daca suntem mai vulnerabili, suntem mult mai buni.