De cand l-am salvat pe Dodoleatza am invatat foarte multe. Am invatat despre dragostea unui animal care stie ca l-ai ajutat, despre dragostea cu care te priveste, cum iti linge mana si agita bucuros coada cand te vede. Am invatat ca, contrar unei idei preconcepute, chiar si un caine matur se poate atasa de tine ca si cum l-ai fi crescut de pui. Si am invatat ca nimic nu este mai minunat decat faptul ca ai salvat o viata, un suflet cald si iubitor.

Si am mai aflat ca un gest atat de mare nu te costa decat maruntis si ceva atentie. Si in schimb primesti atat de multa dragoste incat adeseori esti coplesit. La figurat, dar si la propriu sub greutatea blanitei negre incantate de prezenta ta.
Probabil de aceea am devenit tot mai sensibila la povestile animalelor abandonate. Si probabil tocmai de aceea vorbesc despre asta pentru ca stiu cat de putin ne ia sa facem mult bine.

Acum cateva zile am primit pe mail de la un amic un link catre un loc din judetul Arad, un loc unde multe animale sunt salvate si unde asteapta sa fie adoptate. Adoptate pentru ca in locul lor sa fie salvate alte animale.

Si am petrecut multa vreme atat de site-ul asociatiei (http://www.apam.ro/?) cat si pe blogul lor (http://animalesalvate.blogspot.com/) citind povestile animalelor din centru. Multe povesti erau de necrezut, dar numai finalul fericit le faceau suportabile. Din pacate pentru fiecare animal salvat, sunt zeci care mor in chinuri.

Dar iata ultimele cazuri.

Cracanel, un urias care sta pe strazile din Bucuresti si cauta o curte pe unde sa doarma(http://animalesalvate.blogspot.com/2009/12/cracanel-un-urias-fara-noroc.html).

Si acesti maruntei (doua catele au nascut cate 9 pui, adica 18 blanite pufoase si maruntele!) cauta cu disperare un camin sa treaca mai usor peste iarna geroasa ce ii asteapta.
Iata doar cativa dintre ei aici, restul ii puteti vedea direct pe site: http://www.apam.ro/?x=animale&tip=1

Ei sunt in Minis, judetul Arad.

Poate daca ii vedeti veti simti nevoia sa ii aveti langa voi. Si daca nu puteti, cei din Minis ofera si posibilitatea de adoptie la distanta. Sau (vedeti cate optiuni sunt!) sa trimiteti un sac de mancare, o patura, orice sa le tina de cald.