10 traditii pentru a face copilul sa se simta special de ziua lui 
Cu cat au crescut copiii, ne-am dat seama ca zilele lor de nastere sunt mai ales despre traditiile pe care le-am adoptat (constient sau nu) si care ii fac sa se simta speciali. Gesturi mici, ca painea cu ciocolata la micul dejun sau baloanele. Nu este vorba despre a cheltui bani, ci despre a a crea amintiri deosebite si a-i face sa se simta speciali de ziua lor. 

Ideile de mai jos sunt generale si se pot potrivi multor copii. Dar inainte de asta, vreau sa va povestesc despre un obicei pe care l-am adoptat din intamplare si care este foarte important pentru baiatul nostru. El este extrem de pasionat de masini si sotul meu merge cu el, de cand e mic, la reprezentante de masini. Poate pentru multi copii nu e interesant sa poata studia in detaliu un autoturism bmw e60 sau sa identifice ultimele modificari de pe modelele noi de la Dacia, dar copilul meu ar putea sta cu orelele in orice reprezentanta si sa studieze masini. De cele mai multe ori, sunt simpli vizitatori, dar uneori au noroc sa intalneasca pasionati de masini si asa a reusit sa vada de aproape un Jaguar de epoca sau un maserati.

10 traditii pentru a face copilul sa se simta special de ziua lui 

  1. Umple camera de baloane – o poti face chiar in timpul noptii, in timp ce dorm. Sau sa ii astepti acasa cu camera plina de baloane. Alege culorile lor preferate sau baloane cu lumini led. 
  2. Pregateste o “avalansa”de baloane – o varianta a primului punct, dar cu un element de surpriza mai mare si mai potrivit pentru copiii ceva mai mari. Fixeaza o punga mare de gunoi in cadrul usii si pune intre punga si usa cat de multe baloane poti inghesui. Cand copilul deschide usa, baloanele vor pica peste el. 
  3. Meniul sarbatoritului – copilul decide tot ce mananca de ziua lui. Discutati impreuna meniul si pregatiti toate mancarurile lor preferate. Nu uitati ca si tortul sa fie facut dupa gusturile lor! 🙂 
  4. Pregatiti o numerotare inversa pana la ziua copilului – similar cu un Calendar de Advent, poate chiar cu cateva activitati speciale. Noi pregatim o ghirlanda colorata si copiii taie in fiecare zi o bucatica din ea. 
  5. Scrie copilului tau o scrisoare in fiecare an. Cand sunt mari, poti sa le dai scrisoarea sau sa le pastrezi si sa i le dai cand implineste 18 ani. 
  6. Mic dejun cu lumanari – nu astepta tortul pentru a aprinde lumanarile! Copiii adora sa sufle in lumanari, asadar da-le ocazia inca de dimineata. Eu pun lumanari in clatite sau chiar si in o felie de paine cu ciocolata. Conteaza mai putin “suportul”, dar este importanta bucuria de a sufla in lumanare! 
  7. Pregateste o coronita pentru sarbatorit – un obicei pe care l-am adoptat de la gradinita, unde sarbatoritii poarta mantie si o coroana de fetru. 
  8. Decorati casa – pregatiti un banner aniversar (poate chiar personalizat), decorati casa cu hartie colorata si baloane, sa se simta sarbatoarea! 
  9. Organizati o sesiunea foto speciala – nu e nevoie sa fie una profesionala, ceea ce este important este sa fie similare pentru a urmari evolutia. De exemplu, sa stea in dreptul unui anumit perete in casa sau pe un anumit fotoliu, cu un plus special in brate etc. 
  10. Spuneti povesti – un alt obicei pe care l-am invatat de la gradinita si am vazut si eu cat de fascinati sunt copiii sa afle povesti despre ei mici. De ziua copilului, se spun cateva vorbe despre nasterea lui si despre ce facea, ce il preocupa in fiecare an. Acest lucru poate fi urmarit si cu “nterviuri”luate sarbatoritului, dar copiii vor asculta fascinati amintirle adultilor despre ei.