Daca la un moment dat ati cautat un inlocuitor pentru laptele de vaca sigur ati dat de laptele de migdale si v-ati intrebat daca e oare sufficient de bun si sanatos pentru voi. Fie ca sunteti alergici la proteina din laptele de vaca, sunteti vegetarieni sau pur si simplu nu va place gustul laptelui traditional, cel de migdale este o alternativa excelenta.

Am enumerate mai jos cele mai importante beneficii ale consumului de lapte de migdale:

1. Ajuta la managementul greutatii
O cana de lapte de migdale contine doar ~60 calorii comparativ cu laptele de vaca cu un continut de 3.5% grasime care are 146 calorii sau cel cu 2% grasime care contine 120 calorii. Astfel laptele de migdale este un substitut foarte eficient care va poate ajuta sa va mentineti sau chiar sa scadeti in greutate.

2. Contribuie la o inima sanatoasa
Laptele de migdale nu contine colesterol sau grasimi saturate. De asemenea contine foarte putin sodiu si este foarte bogat in grasimi sanatoase (de exemplu Omega – care de obicei se gaseste in peste), care
previne formarea tensiunii arteriale ridicate si bolile de inima.

3. Va mentin oasele sanatoase
Desi nu contine atat de mult calciu ca si laptele de vaca, cel de migdale contine 30% din DZR (doza zilnica recomandata) si, de asemenea, 25% din DZR de vitamin D, reducand astfel riscul formarii artritei si a osteoporozei si imbunatatind functia imuna. In plus, acesti doi nutrient conlucreaza in asigurarea formarii unor oase si dinti sanatosi.
Daca doriti sa oferiti un plus de eficienta acestui produs, il puteti folosi ca baza pentru smoothie-uri cu fructe, in care sa adaugati diferite pulberi de super-alimente. De exemplu, cititi aici beneficiile pudrei de chlorella.

4. Ofera un luciu natural pielii
Laptele de migdale ofera 50% din DZR de vitamina E, care are proprietati antioxidante esentiale pentru sanatatea pielii, cum ar fi protejarea impotriva razelor nocive ale soarelui.

5. Influenteaza extrem de putin glicemia
Laptele de migdale nu este deloc caloric, ceea ce inseamna ca nu iti va creste semnificativ nivelul de zahar din sange, reducand astfel riscul de diabet. Datorita indicelui glicemic scazut, corpul va folosi carbohidratii pentru energie, zaharul nefiind depozitat ca si grasime (ce bine! 🙂 )

6. Contribuie la refacerea si intarirea musculaturii
Desi laptele de migdale contine doar 1 gram de proteina / portie, contine o cantitate mare de vitamin B, importanta pentru refacerea si cresterea musculaturii.

7. Asigura un tranzit optim
Laptele de migdale contine aproape 1 gram de fibre / portie, fibrele fiind esentiale pentru o digestie sanatoasa.

8. Nu contine lactoza
Aproximativ 25% din populatia lumii este alergica la proteina din laptele de vaca, ceea ce inseamna ca au dificultati in digerarea zaharului din acest lapte. Pentru ei, laptele de migdale este un substitut foarte eficient.

9. Are un gust mai bun decat laptele de vaca
Laptele de migdale nu are deloc gustul celui de vaca, astfel fiind perfect pentru cei care nu consuma lapte de vaca din cauza gustului. Laptele de migdale are o aroma unica, este versatil, putand fi folosit in retetele care cer lapte de vaca. Va avea aceeasi consistenta desi poate nu va avea acelasi gust.

10. Nu trebuie tinut la frigider
Stiind ca nu trebuie sa tineti laptele de migdale la rece poate insemna ca veti fi mult mai tentati sa il luati cu voi la lucru sau in excursii. Rezista perfect la temperature camerei, fiind o varianta convenabila si plina de nutrienti.

V-ati decis sa includeti de acum mai mult acest lapte minunat in meniu?
Eu merg sa imi torn un pahar, chiar acum 🙂