Azi vreau sa va povestesc despre o salata rece de cartofi, perfecta pentru zilele cand aveti nevoie sa pregatiti mancarea din timp sau sa luati mancarea cu voi la picnic (fiind o garnitura grozava langa gratar).

Ingrediente
2 kg cartofi rosii
Pentru dressing
1 ceasca de apa
2 linguri de unt
3 linguri otet
2 oua
1 lingura zahar
4 linguri amidon
3 linguri de smantana
Pentru salata
3 fire de ceapa verde
sare si piper dupa gust
2 oua fierte tari
Curatati cartofii si ii fierbeti taiati cubulete.
Intr-un vas, pus la foc mic pe aragaz, topiti untul in apa amestecata cu otet. Intr-un bol separat, bateti ouale cu zaharul si amidonul. Adaugati apoi acest amestec peste apa cu untul topit si amestecati pana sosul se incheaga si se ingroasa.
Luati sosul de pe foc si lasati-l deoparte pana se raceste.
La final, amestecati cartofii cu sosul, smantana, ceapa tocata si ouale fierte si taiate cubulete. Condimentati dupa gust.
Puneti la rece cateva ore si serviti rece.