Avem urmatorul scenariu: vine sezonul rece si scoatem plapumile din dulap. Abia asteptam sa ne cuibarim in ele seara, la caldura. Dar in secunda in care incercam sa acoperim copiii, ei dau din picioare si indeparteaza urgent orice urma de plapuma.
Toata noaptea ne tot trezim, ii acoperim, dar efortul nostru tine cateva secunde.

Scenariul nr. 2. Luam sac de dormit.
Previzibil, la copil nu ii place. Da din picioare nervos si uneori chiar plange. Eforturile lui de a se dezveli sunt zadarnicite. Noi, parintii, rasuflam oarecum usurati. Dar noptile in sacul de dormit sunt mult mai agitate pentru ca cel mic se intoarce mai greu, se incurca in sac, nu poate sa se foloseasca de picioare sa se intoarca de pe o parte pe alta. Si atunci, se trezeste si plange…Si nici nu mai ajung la cum e cand se trezeste si pica in nas pentru ca nu se poate deplasa.

Din doua rele, pe care il alegeti?
Eu mereu oscilam. In unele seri ziceam ca, indiferent de cat de mult nu ii place, doarme in sac, sa stea acoperit! Dar dupa o noapte cu zeci de treziri si maraieli, prindeam curaj si ziceam ca o sa pot sa il tin acoperit. Dar dupa inca o noapte in care adormeam si eu si mai mereu il gaseam complet despaturit, ma intorceam la sac.

…pana am aflat ca se fac si saci de dormit cu picioare!
Dupa un moment de „de ce nu m-am gandit si eu la asta?!”, am sperat ca astfel dau de cap problemei noastre.
Ei bine, micutul nostru neacoperit a capitulat! 🙂

sac de dormit pinguin

 

Gros, pufos si cu modele super dragute, sacul de dormit ii ofera libertate si in timpul noptii, pentru ca se poate ajuta de picioare sa se intoarca de pe o parte pe alta, dar si la trezire, cand se poate deplasa in voaie, fara sa fie incomodat de el.
Iar eu dorm fara griji langa el. Ma rog, fara grija ca e descoperit.

Voua care model va place? 🙂

designs-line-up-edited-with-ladybird

Sacii de dormit ii gasiti pe kidscenter.ro , la categoria Saci de dormit.

Later Edit: am imbracat-0 si pe Natalia in sac 🙂 Sacul este prima marime, 1-3 ani, iar Natalia are aici 100 si 2-3 cm.

12316552_1230803580279573_9200473437406302134_n