negresa cu nuci

Ca majoritatea oamenilor de pe aceasta planeta, am si eu o mare slabiciune pentru ciocolata. Si voi prefera o prajitura cu ciocolata inaintea oricarui desert din lume! ­čÖé Si pentru acele zile cand nu avem chef sa construim deserturi elegante din creme de ciocolata, puteti incerca aceste negrese simple, rapide, care se conserva foarte bine si care va vor astampara oricand pofta de ciocolata.

negresa cu nuci

Ingrediente

negresa cu nuci

150 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
100 gr ciocolata
100 gr unt
150 gr zahar
un praf de sare
esenta de vanilie
3 oua
150 gr nuci

Amestecati faina cu praful de copt si sarea.

Topiti ciocolata si untul bain-marie. Luati vasul de pe foc si dupa ce il lasati sa se racoreasca putin incepeti sa adaugati zaharul, esenta de vanilie si ouale, unul cate unul, amestecand in continuu.

negresa cu nuci

Apoi adaugati in ploaie faina, amestecand mereu pana veti obtine un aluat omogen in care veti amesteca la final nucile.

Turnati aluatul intr-o tava (undeva la 20/30cm) si bagati prajitura la cuptorul incalzit in prealabil.
Se coace pentru aproximativ 25 -30 de minute.

negresa cu nuci

Dupa ce s-a racut, taiati prajitura cubulete care se pot depozita pentru mai multe zile, ramanand la fel de gustoase.
Eu le-am ambalat in folie si le-am tinut la frigider, fiind gustarea dulce ideala de luat la lucru.

negresa cu nuci

negresa cu nuci