***Acesta este un articol scris de o cititoare a blogului.***

Aventurile unei mame dezorganizate (1)Salut,
sunt Iulia si sunt dezorganizata in ale celor casnice.

Este un lucru greu de conceput daca te uiti la job-ul pe care l-am avut inainte sa devin mama. La lucru eram „on top of things” cum zic englezii. Aveam cate un plan sau macar o lista pentru orice, iar toate erau frumos adunate intr-o alta lista (un fel de cuprins). Imi placea sa organizez lucrurile, sa reglementez munca altora, sa stabilesc activitati si sa urmaresc cum ele se indeplinesc si sa rezolv problemele „neprevazute” care apar inevitabil.

In ce tinea de viata mea de acasa, impreuna cu sotul meu ne creeasem un oarecare sistem in care functionam fara probleme: faceam putina mancare si curat, dar niciodata nu am depasit limita confortului nostru. Asa ca ne-am gandit ca ar fi momentul sa ne largim familia.

Daca toti reusesc, sigur si noi vom reusi sa crestem un copil.

Zis si facut, trec lunile si se naste O.

La inceput m-am bucurat de multa ingaduinta din partea celor din jur. Primeam mancare de la parintii mei, iar putinii oameni care veneau in vizita la noi, erau foarte „eleganti” si isi intorceau privirea de la mormanul de haine nearanjate, si praful de un deget de pe etajera. Insa lunile au inceput sa treaca si ingaduinta sa se disipeze. Desi acest lucru nu a fost niciodata verbalizat de cei din jur, eu am inceput sa simt ca e ceva in neregula.

Desi trecusera luni de cand nascusem, eu ma simteam tot ca in primele zile. Nu reuseam nicicum sa imi organizez timpul ca sa pot gati, sa fac curat si sa organizez lucrurile prin casa. In prima faza ne-am luat ajutor la curatenie, insa visul frumos nu putea fi sustinut de cei 1200 lei lunar primiti ca indemnizatie. Drept urmare m-a luat un fel de panica, de „eu acuma ce ma fac?”.

Dupa o curatenie generala, am zis: gata, de acum tinem curat, ordine si disciplina. Insa tot entuziasmul din prima luna a disparut. Timpul meu era foarte limitat, si trebuia de regula sa aleg intre a face sport (deoarece kilogramele n-au disparut dupa nastere cu viteza cu care mi se promisese ca vor disparea daca alaptez, ba din contra) si a face cat de cat ordine si mancare. Asa ca dupa cateva luni de facut ba sport, ba mancare, acum sunt iar in punctul zero.

Fiica mea are un an, si eu astept ca lucrurile sa revina la loc, cum fusesera inainte sa fiu mama. Insa mi-am dat seama ca aici e greseala mea. Lucrurile nu vor mai fi niciodata la fel, nu voi mai avea o viata „fara griji” unde daca nu am chef sa fac ceva pot sa nu o fac.

Si asta e ok, e o noua etapa in maturizarea mea ca persoana, problema e ca eu nu am fost niciodata „cu griji” – slava Domnului – si nu stiu cam de unde sa o apuc. Inainte sa fiu mama, daca nu aveam de mancare – pentru ca nu imi planificasem nimic – eram in stare sa mananc lapte cu cereale dimineata-pranz-seara, sau pufuleti cu ceai, sau pop corn, in dezordinea mea era o ordine vazuta doar de mine, iar cand ma saturasem sa fie murdar faceam curatenie generala.

Insa acum trebuie sa ofer mese echilibrate unei fete care refuza cu indarjire sa mance si prefera sa se hraneasca cu lapte matern si prin fotosinteza. In plus, ma uitam la ea zilele astea si mi-am dat seama ca nu-mi doresc sa creasca in mediul acesta. Nu imi doresc sa fie asta normalul ei. Vreau sa se bucure de lucruri frumoase si ordonate, de mancare buna si curatenie. Insa pentru ca asta sa nu imi ocupe tot timpul am nevoie de o organizare buna, de follow through.

Planuiesc sa va tin la curent cu aventurile mele.